3 Ocak 2010 Pazar

Kayısılı Kurabiye




Malzemeler:
200 gr. kuru kayısı ( 30 adet )
2 su bardağı un
2 yumurta
160 gr. tereyağı
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1,5 su bardağı fındık kırığı

Yapılışı:
Kuru kayısıları küçük küpler şeklinde kesiyoruz. Fındıkları iri dövüyoruz. Bir kapta un ve kabartma tozunu eleyerek karıştırıyoruz. Ayrı bir kapta yumurta ,şeker ve tereyağını mikserle çırptıktan sonra vanilyayı ilave ediyoruz. Elediğimiz un ve kabartma tozu karışımını ekledikten sonra biraz daha karıştırıp kayısı ve fındıkları da katarak kaşıkla karıştırıyoruz. Yumuşak ,yapışkan bir hamur kıvamı elde ediyoruz. Hamurdan birer yemek kaşığı alarak yağlanmış fırın tepsisine şekil vermeden diziyoruz. Önceden ısıttığımız 160 derece fırında 20 dakika kadar pişirerek fırından çıkarıp servis yapıyoruz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder