3 Ocak 2010 Pazar

Sosisli Patates Köftesi







Malzemeler:
875 gram patates,
10 gram margarin yağı,
6 yumurta,
3 sosis,
2 çorba kaşığı un,
6 kaşık fırınlanmış bayat ekmek tozu,
1 demet maydanoz,
Zeytinyağı,
Yeteri kadar tuz ve karabiber.



Yapılışı:
Patatesleri yıkadıktan sonra haşlayın ve kabuklarını soyup püre durumuna getirin. Püreyi bir güvece koyun. Buna tuzla biberini serptikten sonra 30 gram margarin yağı katıp güveci ateşe oturtun. Püreyi koyulaşıncaya kadar karıştırın. Sonra ateşten indirip soğumaya bırakın. 1 yumurtayı haşladıktan sonra kıyın. Sonra bunu ince doğranmış maydanoz ve rendelenmiş sosislerle birlikte pürenin içine katın. Bunlara 1 yumurta akıyle, 2 yumurtanın şansını da kattıktan sonra iyice karıştırarak hepsini birbirine yedirin. Bu karışımdan ufak ufak parçalar kopararak ıslak iki avucunuzun içinde top gibi yuvarlayın. Yalnız sarısını kullandığınız yumurtanın akıyla kalan yumurtayı iyice çırpın. Hazırladığınız köfteleri sırasıyle una, çırpılmış yumurtaya ve fırınlanmış bayat ekmek tozuna bulayarak bol ve kızgın zeytinyağının içine atın. Köfteler nar gibi kızarınca bunları servis tabağına koyup yanında bir garnitür olduğu halde sıcak sıcak servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder