3 Ocak 2010 Pazar

Kestaneli pasta







  • 350 Gram pandispanya unu
  • 3 Adet Yumurta
  • 7 Çorba kaşığı su
  • 2 Su bardağı kestane püresi
  • iki buçuk paket toz krem şanti
  • 1-2 su bardağı süt
  • 8-10 adet kestane şekeri

Pandispanya ununu, yumurta ve suyu mikserle önce düşük, sonra yüksek devirde 7-8 dakika karıştırın. 30×30 cm ebatlı kare bir kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın. Hamurlu olan kabın içine dökün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kabarıp pembeleşene kadar pişirin. Fırını kapatım 1-2 dakika bekletin. Fırından alıp yağlı kağıda çıkarın. Enlemesine ve boylamasına 2 ye kesip 4 parça pandispanya elde edin. Kestane püresini yarım bardak kremşanti ile karıştırın. Pandispanya ilk katını alıp servis tabağına ve üzerine karışımdan sürün. 2. kat pandispanyayı yerleştirip kestaneli karışımdan sürün. Öbür katlarada aynını uygulayın. Kalan kremşantiyi süyle çırpıp pastanın üzerine sıvayın. Bu şekilde 1-2 saat buzdolabında bekletin daha sonra kestane şekeri ile süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder