3 Ocak 2010 Pazar

Mekkenin fethi yılbaşı kutlamasının alternatifimi?


mekkenin fethinin tarihi, hicri takvim miladiye göre sürekli olarak kaydığı için (yılda 10 gün), 36 yılda 2 yıl yılbaşına yakın tarihlere tesadüf etmesi mümkün olan, ancak sürekli yılbaşına denk gelmesi imkansız bir tarihtir. ancak bu olayın yıldönümünü kutlamak isteyen islami kesimimiz, eğer olayın gerçekleştiği yılda hangi miladi tarihe (ay ve gün olarak) karşılık geldiğini hesaplamış ve miladi yıldönümünü kutlamayı tercih etmişse bu da incelenmesi gerken ilginç bir fenomendir.

Görülen o ki, mekke'nin fethinin miladi yıldönümü kutlamaktadır yıllardır, hem de miladi yılbaşı kutlamalarının sesini bastırabilmek, tepki gösterebilmek gibi çelişkili bir amaçla. bir diğer ilginçlik ise mekke'nin hicri 20 ramazan 8, milâdî 11 ocak 630'da fethedilmiş olmasıdır. yani 31 aralık veya 1 ocak günlerinin bu olayla bir ilgisi yoktur.


HİÇBİR İNANIŞIN KARŞISINDA OLMADIM NEYSEM OYUM BATILILAŞMAYA ÖZENİP BİRŞEYLERİ GERÇEKLEŞTİRECEK YAŞIDA ÇOKDAN GEÇTİM NEYİ SEVİYORSAM ONU YAPARIM YILBAŞINIDA KUTLARIM KÜÇÜK ;GERÇEK OLMAYAN SEMBOLİK BİR ÇAM AĞACIM VAR ONUDA SÜSLERİM.DİĞER TARAFTAN RAMAZANDA MİDEM RAHATSIZ İZİNVERDİĞİ SÜRECE ORUCUMU TUTAR NAMAZDA KILARIM DİNDAR GEÇİNİP ARAŞTIRMAMIŞ BİR SÜRÜ İNSANDANDA DONANIMLI SAYILIRIM.TEKRAR HER KESE MUTLU YILLAR.ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE NİN REFAHA ÇIKMASIDIR O BATTIMI BİZDE BATTIK DEMEKTİR.MİLLİ ,VİCDANİ VE ULUSAL DEĞERLERİMİZİ KORUDUKTAN SONRA GERİSİ TEFERRUATTIR BENİM FİKRİM BUDUR .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder